Potrebujeme
- jedno vajíčko
- domáce škvarky cca 200g
- lyžicu plnotučnej horčice
- pažítka / cibuľka
Ako to správne zamiešať
Keďže otec chová prasiatka, máme škverky 100% BIO, NATUR, home made, do chrumkava vypražené a osolené. Sú neskutočné! Najlepšie úplne čerstvé priamo z kotla, s horčicou a čerstvým chlebom. Vyberám si "masové" ako sa u nás hovorí tým, čo majú kúsok mäsa na sebe. Tie čo sa nezjedia pekne pomelieme a máme v chladničke pripravené na nátierku.
Takže, škvarky treba pomlieť a vajíčko roztlačiť vidličkou. Pomer vajíčko / škvarky dávam 1/3 objemovo. Nadrobno si pokrájam pažítku, prípadne cibuľku a pridám horčicu podľa chuti. Všetko dobre premiešam.
Nátierku vôbec nesolím, pretože už máme osolené škvarky. Ak máte škvarky z marketu, bude potrebné nátierku prisoliť. Odporúčam Nahrin Korenie s morskou soľou.
Hotovo.
Napíšte mi do komentárov, ako vám chutila a zdieľajte aj svojím kamarátom na Facebook.
Pošlite si recept emailom!
Recept si nemusíte kopírovať, ani fotiť mobilom. Jednoducho si ho pošlite domov emailom.